Follow:
Fashion

What to wear: gast op een bruiloft

In het voorjaar en najaar worden de meeste bruiloften gehouden. Nu de meeste vakanties (bijna) afgelopen zijn, staan er alweer heel wat bruiloften op de planning. Maar wat trek je aan als je een gast op een bruiloft bent? Is het nog steeds zo dat wit echt not done is en moet je verplicht een jurk aan of kan een jeans ook? Ik geef wat fashiontips voor als je binnenkort een bruiloft hebt.

Wit is not done
Een oude bekende regel, maar nog steeds geldig: draag geen wit naar een bruiloft. De meeste bruidjes zijn zelf namelijk in het wit gestoken en het is niet de bedoeling dat je dezelfde kleur draagt als de bruid. Kies daarom zeker geen effen witte jurk. Een witte jurk met een leuke print is natuurlijk geen probleem.

Dag- of avondgast
Het maakt natuurlijk ook verschil of je bent uitgenodigd voor de hele dag of dat je alleen in de avond het feestje mee mag komen vieren. Als daggast wordt van je verwacht dat je extra je best doet voor je outfit. Een mooi jurkje of leuke rok zijn de klassieke voorbeelden van hoe je netjes voor de dag kunt komen. Zelfs voor een maatje meer zijn er genoeg leuke jurken en rokken te vinden. Doe ook wat extra’s met je haar en vergeet niet om een hakje aan te trekken!

Niet te veel bloot
Het is wel zo netjes om bedekkende kleding te dragen. Heb je een leuke strapless jurk gezien of eentje met hele dunne bandjes? Draag er dan gedurende de dag een jasje of (gehaakt) vestje overheen. Eventueel kun je dit tijdens het avondfeest uittrekken.

Panty
Een huidkleurige panty is het meest geschikt voor een bruiloft. Je hebt ook panty’s met een glansje, die zijn net iets mooier. Mocht het super mooi weer zijn die dag, ga dan lekker voor blote benen. Vergeet niet de avond van te voren ze in te smeren met zelfbruiner.

Anders dan anders
Ben jij niet het type dat voor een jurkje of rok gaat? Geen probleem, er zijn nog genoeg andere leuke opties. Een jumpsuit of mooie pantalon zijn ook prima alternatieven. Met een paar mooie schoenen of sieraden kun je dit echt feestelijk maken.

Spijkerbroek
Het is niet gebruikelijk om in een jeans naar een bruiloft te komen. Voor een avondgast is het trouwens nog minder gek dan voor een daggast. Wil jij echt niet afwijken van je favoriete kledingstuk, de jeans? Ook dat moet tegenwoordig kunnen, mits je voor een donker exemplaar gaat zonder vlekken of scheuren. Kies dan niet voor een simpele top, maar ga voor een vrolijke, gekleurde blouse bijvoorbeeld. En trek er een paar sandalen onder met hoge hakken!

Ballerina’s
Kun jij niet de hele dag op hoge hakken lopen? Ga dan op zoek naar een paar leuke ballerina’s, waarmee je het wel de hele dag volhoudt. Of draag overdag hakken en ‘s avonds ballerina’s, zodat je wel de dansvloer op kunt. Je sneakers laat je bij een bruiloft in geval thuis.

Laat je partner matchen
Mocht je een partner hebben, laat jullie outfits dan heel subtiel matchen. Laat de kleur van jouw jurk terug komen in zijn blouse of stropdas bijvoorbeeld.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Loes

  Goed advies 🙂 sommige mensen maken nog wel eens deze fouten. Ik was vorige maand op een bruiloft (als daggast) en daar kwam dus iemand aan in een spijkerbroek, trui en Nikes. Mijn dag was officieel gemaakt 😛

  31/08/2017 at 09:17
 • Reply Manon

  Ik vond het wel lastig om te zoeken wat ik aan wilde op een bruiloft!

  31/08/2017 at 11:09
 • Reply Joor

  Leuk om te lezen!! Ik heb bij de afgelopen bruiloften vaak gematch bij mijn vriend 🙂

  09/09/2017 at 13:39
 • Laat een reactie achter