Follow:
Overig

Waarom een wekkerradio echt niet ouderwets is

Een rinkelend mobieltje, dat is toch je wekker anno 2017? Ik vind een mobieltje een prima noodwekker, voor het geval ik de eerste wekker uit heb gedrukt, maar het liefst word ik gewoon wakker van een wekkerradio. Toen ik na mijn zwangerschapsverlof weer voor het eerst in maanden mijn wekker had gezet, bleek dat mijn wekker stuk was. Ik was niet gewekt door mijn wekkerradio, maar door mijn mobieltje. Voor mijn verjaardag vroeg ik een nieuwe wekkerradio, maar is dat niet verschrikkelijk ouderwets? In mijn zoektocht naar een nieuwe wekkerradio ontdekte ik dat ook die dingen met de tijd mee zijn gegaan! Je hoeft geen tijd meer in te stellen, hij verandert automatisch van zomer- naar wintertijd en er zitten nog veel meer handige functies op!

Natuurlijk zijn er nog wekkerradio’s voor 10 euro te koop, die nog gewoon lekker ouderwets zijn. Maar over die wekkerradio’s heb ik het niet. De wekkerradio die ik voor mijn verjaardag kreeg is de Sony ICF-C1T die tussen de €35,- en €40,- kost. Je betaalt er dan weliswaar een paar tientjes meer voor, maar hij kan ook echt veel meer. Dit artikel gaat niet specifiek over die wekkerradio, maar wel over de functies die ik daarvan praktisch vind. Functies waarvan ik echt niet wist dat het bestond!

Automatische tijd – Ik stak de stekker in het stopcontact en de tijd stond direct goed. Geen gedoe met 20x op hetzelfde knopje drukken tot je het juiste getal hebt staan, maar gewoon in 1x de tijd in beeld. Ik denk dat dit echt de beste functie ooit is!

Back-up batterij – Heel af en toe heb je wel eens dat de stroom uit valt en dan ging je wekkerradio ook altijd op 0:00 uur. Als er een back-up batterij in de wekkerradio kan, weet je zeker dat je de volgende ochtend gewekt wordt, want de tijd loopt dan gewoon door.

Automatische verandering zomer- en wintertijd – Oh wauw, bestaat dit serieus? Een wekkerradio die automatisch verandert naar de zomertijd of naar de wintertijd? Dit heb ik nog niet kunnen testen, want het duurt gelukkig nog even voordat hij weer op de wintertijd moet, maar wat een uitvinding! Zo lig je altijd naar de juiste tijd te kijken!

Oplopend zoemervolume – Ook geen zin om dankzij je wekker een gat in het plafond te springen van de schrik? Met een oplopend zoemervolume wordt je heel geleidelijk gewekt. Heerlijk!

Dubbel alarm – Er zitten 2 verschillende knoppen op om het alarm aan te zetten. Links zit een knop voor alarm A en rechts een knop voor alarm B. Jij en je partner kunnen op deze manier van dezelfde wekkerradio gebruik maken. Dat doen wij niet, ik gebruik beide wekkers zelf. Alarm A staat ingesteld op 6.30 uur, het tijdstip waarop ik eruit moet als ik ga werken. Alarm B staat ingesteld op 8.30 uur, het tijdstip dat ik gewekt wil worden op mijn vrije dag.

Dimbaar licht – De cijfers op de wekkerradio geven aardig wat licht en dat is niet fijn als je wilt slapen. Gelukkig kan het licht hiervan op 3 verschillende standen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer functies, maar dit waren toch wel echt de top functies wat mij betreft! En functies die voor mij allemaal nieuw waren. Heb ik onder een steen geleefd of heb ik gewoon te lang met mijn vorige wekkerradio gedaan? En jij: heb jij een wekkerradio of gebruik je je mobiel als wekker?

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter