Follow:
Baby

Salcura: (baby)producten voor de gevoelige huid

Salcura is een bedrijf dat van oorsprong uit Engeland komt. Ze maken natuurlijke verzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen/baby’s, die last hebben van een droge huid of huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. In Engeland zijn ze het nummer 1 product daarvoor. Dat maakte mij wel nieuwsgierig. De producten zijn sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar. Ik mocht 2 baby producten testen.

Als eerste testte ik de Bioskin Junior Outbreak Rescue Cream. Deze is speciaal voor kinderen en baby’s vanaf 3 maanden met eczeem of een gevoelige huid. Nu heeft Veerle dit allebei niet, maar de creme is voor nog veel meer doeleinden in te zetten. Zo is het ook een prima product voor als je baby berg heeft en dat heeft Veerle wel. Ik heb de creme een week lang op haar hoofdje gesmeerd en daarna heb ik de berg eraf geschraapt. Daarna weer wat creme en de berg was verdwenen! Heel af en toe komt er nog weer iets berg terug en dan gebruik ik deze creme weer.
Ik heb de creme afgelopen week ook 1x gebruikt, omdat ze iets een rode huid had van de luier. Het is een erg fijne creme om daarvoor te gebruiken, want haar huid blijft schoon van de creme. Het is een witte creme, die doorzichtig wordt bij het uitsmeren. Heel handig, want niet alles zit dan onder de creme. De roodheid was daarna direct verdwenen. Verder heeft Veerle gelukkig nooit last van luieruitslag, maar mocht ze daar ooit last van krijgen dan is deze creme daar ook goed voor.
De creme schijnt ook goed te zijn als de eerste tandjes doorkomen. Als je baby dan droge plekken op de kin of wangen krijgt, kun je deze creme erop doen. Ik vind het heel fijn dat deze creme ook geschikt is voor het gezicht, normaal durf ik geen creme op het gezichtje van Veerle te doen, maar bij deze wel! De creme is voor 96% natuurlijk. Er zitten geen bestanddelen in zoals parabenen, paraffine, SLS of chemische parfums.

De creme kan dus ook gebruikt worden bij baby’s met eczeem. Mocht je liever geen (of niet te vaak) hormoonzalf willen smeren dan is dit een goed alternatief.
De prijs is €14,99 voor 50 ml.

Het tweede product dat ik testte is de Bioskin Junior Daily Nourishing Spray. De spray is speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf 3 maanden en kinderen tot 11 jaar. Het is een spray, zodat het gemakkelijker is aan te brengen dan een creme. Het is een dunne spray dus het trekt snel in de huid. Ik gebruik de spray in plaats van een bodylotion bij Veerle. Ze heeft een normale huid dus ik weet niet wat het resultaat zou zijn bij een gevoelige huid. De spray is wel ontworpen voor de gevoelige of droge huid, maar kan dus ook gebruikt worden voor de normale huid. Ook is de spray heel geschikt voor kindjes met eczeem. Het enige nadeel van de spray is dat nu het kouder wordt, Veerle een beetje schrikt als ik de spray op haar beentjes spuit. Dat lijkt ze niet heel fijn te vinden, ik denk omdat de spray koud is. Daarom spray ik het nu eerst op mijn handen en vervolgens smeer ik haar beentjes in. Ik kan direct daarna haar kleertjes aantrekken, want de creme plakt niet en trekt snel in.
De prijs is €19,99 voor 100 ml.

De Salcura producten zijn te koop via Salcura.nl. Ook zijn een aantal van de Salcura producten te koop bij Holland&Barrett (voorheen: de Tuinen).

%

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

Geen reacties

Laat een reactie achter