Follow:
Beauty

Perfecte rode lippen in 5 stappen

Ik vind rode lipstick echt geweldig, maar bij mij als blondine staat het wel erg opvallend. Rode lippen draag ik daarom alleen als ik een feestje heb of uitga. Voor elke dag vind ik rode lippen mooier staan bij een brunette. Die kan gewoon net iets meer hebben. Voor iedereen die ook graag eens rode lipstick wil proberen, geef ik vandaag enkele tips!

 1. Bereid je lippen voor
  Lipstick staat super mooi, maar wel alleen op verzorgde lippen. Je kunt dus het beste je lippen van te voren even scrubben. Heb je geen lipscrub in huis? Maak dan je eigen lipscrub met honing, olijfolie en suiker. Breng daarna een lipbalsem aan op je lippen. Wacht vervolgens even met het aanbrengen van de lipstick, want de lipbalsem moet eerst ingetrokken zijn. Anders gaat je lipstick verschuiven.
 2. Kies je rode kleur
  Rood is rood zou je denken, maar dat is niet helemaal waar. Er zijn mega veel rode kleuren lipstick. Van oranje rood tot donker rood en natuurlijk alles daar tussen in. Je kunt ook kiezen voor een rode kleur met een satin finish of voor een matte finish. Beide kleuren zullen totaal anders staan. Houd er ook rekening mee dat een rode kleur ervoor zorgt dat de aandacht op je tanden komt te liggen. Heb je van jezelf gelige tanden? Kies dan een helder rode lipstick met een blauwe ondertoon, die laat je tanden witter lijken.
 3. Gebruik een lippotlood
  Een lippotlood klinkt misschien overbodig als je ook al lipstick gebruikt, maar dat is het niet. Die twee zijn juist gemaakt om te combineren. Kies een lippotlood in dezelfde kleur als je lipstick. Hiermee omrand je je lippen. Op deze manier lijken je lippen voller en zal de lipstick beter blijven zitten. Breng vervolgens de lipstick aan. Doe dit door in het midden van je lippen te beginnen en naar buiten te werken.
 4. Hap in een tissue
  Overtollige lipstick gaat overal aan zitten: aan je drinkglas, als je iemand kust of zelfs aan een tissue als je je neus wilt snuiten. Heel irritant. Je kunt daarvoor 2 dingen doen. Het eerste is door te happen in een tissue. Hiermee verdwijnt de overtollige lipstick van je lippen. Met een beetje pech geeft het daarna nog wel af op je tanden. Dit kun je voorkomen door een vinger in je mond te stoppen, je lippen eromheen te sluiten en je vinger uit je mond te trekken.
 5. Behoud je look
  Je wilt natuurlijk dat je rode lipstick zo lang mogelijk blijft zitten. Het ligt natuurlijk aan het merk hoelang het blijft zitten, maar je kunt er zelf ook wat aan doen. Door je drinken via een rietje te drinken, blijft je lipstick langer zitten. Je kunt het ook afpoederen voordat je het huis uit gaat. Houd er wel rekening mee dat je lipstick dan wat matter lijkt. Neem voor de zekerheid je lipstick mee, zodat je gedurende de dag je lippen kunt bijwerken. Een handig hulpmiddel hierbij is een een hoesje met opbergvakjes. Ga bijvoorbeeld voor een Microsoft Lumia 640 hoesje of Motorola Moto G hoesje met ingebouwde spiegel en opbergvakjes.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Reacties

 • Reply Manon

  Ik vind het heel erg lastig om rode lipstick aan te brengen bij mijzelf

  15/06/2016 at 12:06
 • Reply Mariska

  Vooral dat lippotlood maakt veel verschil! Eigenlijk is dit wel een heel handig stappenplan voor alle opvallende kleuren lippenstift.

  15/06/2016 at 17:18
 • Reply Nicky

  Handig tips. Ik heb alleen nog niet de perfecte rood bij mijn donkere huidskleur gevonden.

  15/06/2016 at 22:14
 • Reply Quinty

  Ik vind het altijd erg leuk om rode lipstick te dragen. Ik vind het bij me zelf niet heel moeilijk om aan te brengen en gebruik eigenlijk ook nooit een lippotlood. Daar kan ik niet mee overweg haha. Of ik moet het bij iemand anders doen, dan is het wel fijn om het eerst even voor te tekenen voor je het helemaal buiten de randjes zet 😉

  15/06/2016 at 22:36
 • Reply Dhini

  Handig tips. Rode kleur vind ik leuk en maak mij gezicht iets fris eruitzien

  16/06/2016 at 00:01
 • Reply Florentine

  Fijne tips! Het is altijd lastig om een lipstick goed aan te brengen:-)

  19/06/2016 at 19:31
 • Laat een reactie achter