Follow:
Fashion

Kleding voor na de bevalling

Als je net bent bevallen draag je het liefst een joggingbroek en een basic shirt. Tenminste, ik dan. Na een paar dagen had ik daar ook geen zin meer in en wilde ik er weer leuk uit zien. De meeste spijkerbroeken kon ik zo weer aan (wat een geluk!), maar ik durfde nog geen strakke tops te dragen. Nu, 12 weken na de bevalling, is een strakke top nog wel een dingetje. Ondanks dat ik maar 2 kilo boven mijn gewicht van voor de bevalling zit, vind ik dat overtollige vel toch wel storend. Daarbij zijn sommige dingen gewoon niet handig om te dragen als mama, dus ook om die reden draag ik tegenwoordig andere dingen dan voor de bevalling. Ik deel de Do’s & Don’ts wat betreft kleding voor na de bevalling!

Do’s:

Truien
Ik ben in februari bevallen en toen was het echt weer voor een dikke trui. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik ook een lekkere trui draag nu ik dit artikel typ, want het weer van de afgelopen tijd is ook echt geen lenteweer. In een trui zie je dat overtollige vel niet en dus voel ik mij er happy in. En truien zijn helemaal hip! Kies er een in een leuke kleur of met een leuke quote of je favoriete stad, zoals deze van McGregor. Jeans eronder, sneakers erbij en je bent een hippe mama! (Zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.)

Blouses
Ik schreef laatst al dat blouses helemaal hip zijn en als kersverse mama ben ik hier dan ook echt heel blij mee. Een hele strakke blouse wordt ‘m niet, maar de meeste blouses zijn geen probleem. Als je borstvoeding geeft is een blouse ook erg handig, want je knoopt het dan gemakkelijk open.

Basic hemdjes
Ik was altijd al fan van basic hemdjes, maar nu helemaal! Het draagt super lekker onder die trui of blouse, maar het is ook handig als je je kleding moet verwisselen omdat je ondergespuugd bent. Als je veel zweet (leuk dat ontzwangeren) gaat dat als eerste in je hemdje zitten en krijg je niet zo gauw van die natte plekken op je kleding.

Don’ts:

Strakke jurkjes
Helaas kan ik de strakke jurkjes momenteel niet meer dragen. Daarvoor wil ik toch echt eerst van dat randje af, wil ik niet opnieuw zwanger lijken. Strakke jurkjes tekenen al uit zichzelf en met een panty eronder wordt dat randje nog extra geaccentueerd. Als je borstvoeding geeft is het dragen van een jurkje trouwens ook echt niet handig, want dan moet je de hele jurk omhoog- of uittrekken als je je baby wilt voeden.

Gladde stoffen
Dit is even alleen praktisch gezien, want baby’s spugen best vaak. Trek daarom geen gladde stoffen zoals satijn aan, maar ga voor katoen. Daar kun je gemakkelijk die vlek uitpoetsen en dan hoef je niet 3x per dag wat anders aan te trekken!

Riem
Inmiddels draag ik weer een riem in al mijn broeken, maar vlak na de bevalling heb ik dat niet gedaan. Mijn spijkerbroeken kon ik toen dragen zonder riem. Heel fijn, want ook een riem trekt de boel strak waardoor het randje bij je buik groter wordt. Draag dus je broeken zonder riem als dat mogelijk is.

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

6 Reacties

 • Reply Tineke

  Ik droeg de eerste weken de meest wijde jurkjes die ik had. Ik ben helaas een jaar na de bevalling nog steeds 5 kilo zwaarder dan voor de bevalling.
  Liefs

  10/05/2017 at 07:39
 • Reply Manon

  Ze zeggen 9 maanden op en 9 maanden af.. maar helemaal strak zoals het was wordt het vaak niet meer 🙊🙈.. tenminste bij mij niet, ondanks dat ik lichter ben dan voor mijn zwangerschap

  10/05/2017 at 10:39
  • Reply Bertine

   Ja daar ben ik ook wel bang voor (A)… al heb jij inderdaad wel een mooi slank figuurtje!

   11/05/2017 at 11:44
 • Reply Monique

  Jaa het buikje blijft een dingetje. Bij mij ook. Ik zit weer op mn oude gewicht, maar mn buik is nog wel slap Blegh!
  Dan eerst een keer maar een 2e en dan aan de bak met personal trainer hahaha

  11/05/2017 at 12:05
 • Reply Gea

  Handige tips lijkt mij! Sommige punten snap ik ook volkomen

  14/05/2017 at 18:10
 • Reply Roxanne

  Ik weeg -1 kilo van voor de zwangerschap, maar toen ik mijn eigen broeken weer aan wilde merkte ik dat er toch nog bijna geen enkele weer lekker van zat. Natuurlijk omdat je niet meer zo strak in je vel zit. Dus, dat moet er nog af. Want ik voelde me nooit al super zelfverzekerd, maar nu al helemaal niet….

  16/05/2017 at 22:12
 • Laat een reactie achter