Follow:
Fashion

De zoektocht naar een bruidsjurk…

Mijn zoektocht naar een bruidsjurk is inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden. Ik trouwde 4 jaar terug en ik ben nog steeds blij met mijn bruidsjurk keuze van toen. Voor iedereen die nog gaat trouwen en nog een bruidsjurk zoekt, ik geef wat tips! De tips zijn allemaal gebaseerd op mijn eigen ervaring.

Doe inspiratie op
Er zijn ontzettend veel trouwjurken. Hoe kun je ooit een keuze maken uit al die verschillende soorten? Als eerste moet je natuurlijk weten wat er op de markt is. Er zijn verschillende tijdschriften voor aanstaande bruidjes, waarin vaak wel de laatste trends op het gebied van bruidsjurken wordt laten zien. Ook erg leuk is een trouwbeurs. Ik ben hier zelf ook naar toe geweest. Er worden modeshows gehouden, zodat je al wat inspiratie op kunt doen. Je kunt natuurlijk ook online kijken wat er aangeboden wordt. Of vraag in een bruidsboetiek of ze een catalogus hebben die je door mag bladeren. Op deze manieren kom je er achter wat je in elk geval niet wilt en misschien krijg je zelfs al ideeën over wat je wel wilt.

Bepaal je budget
Het is belangrijk om na te gaan hoeveel geld je aan een jurk wilt besteden. Als je de jurk cadeau krijgt, is het handig om even af te stemmen met de gever welk bedrag hij/zij beschikbaar stelt. Vergeet niet dat er nog meer kosten bij komen. Zo heb je ook nog een onderjurk of hoepelrok nodig, goede lingerie, een paar trouwschoenen, sieraden/tiara en eventueel nog een sluier. Als je gaat passen in een bruidsboetiek, kun je direct aangeven wat je budget is. Ze zullen je dan alleen jurken laten zien die binnen je budget vallen. Dan word je nooit teleurgesteld omdat je de jurk van je dromen niet kunt betalen.

Bepaal wie er mee mag
Natuurlijk vindt iedereen het leuk om mee te gaan naar een bruidsboetiek, maar bedenk je ook: hoe meer mensen, hoe meer meningen. Als ik op TLC zie hoe verschrikkelijk de familie soms reageert, ben ik echt blij dat mijn familie het belangrijk vond om mij zelf te laten kiezen. Kijk om je heen wie van je familie en vrienden jij het liefst erbij zou willen hebben. Ik zou echt adviseren om dit met een klein clubje te doen. Dat maakt het kiezen gemakkelijk en daarnaast zijn er dan nog niet veel mensen die jouw jurk al hebben gezien voor de grote dag.

Maak een eerste afspraak
Maak een afspraak in een bruidsboetiek. Doe dit op tijd! Vaak hebben bruidsjurken een levertijd van ongeveer 4 maanden. Ze worden besteld in jouw maat en moeten uit het buitenland komen. Daarna wordt de jurk nog voor je vermaakt. Ga dus zeker 6 tot 12 maand voor de trouwdatum naar een bruidsboetiek.
De eerste afspraak kan nog oriënterend zijn, als je nog geen idee hebt wat je wilt. Ik wist al wel wat ik wilde, maar de verkoopster adviseerde mij om verschillende soorten jurken aan te trekken. Op die manier zie je ook wat wel en niet bij je staat. Het kan zijn dat je dan ineens af moet wijken van wat je eigenlijk in je hoofd had. Of je had nog geen flauw idee van wat je wilde en je komt er op deze manier achter. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om verschillende jurken te passen, want wanneer krijg je die kans nou weer?

Maak een tweede afspraak
Misschien was je tijdens de eerste afspraak wel ontzettend onder de indruk van al die jurken en kon je niet kiezen. Maak gewoon een tweede afspraak. Deze afspraak zal vaak gemakkelijker en sneller gaan. Je weet immers al wat je wel en wat je niet staat. Misschien is er een bepaald merk wat je erg mooi vindt. Zo was mijn jurk van Ladybird en ik vind bijna alle jurken van dit merk heel erg mooi. Dit merk heeft over het algemeen jurken met een strak bovenlijf en een uitlopende onderkant. De meesten zijn gemaakt van een gladde stof en zijn versierd met kanten applicaties en strass steentjes. Een ander bekend merk is Pronovias. Dit merk gebruikt veel kant en maakt hele klassieke trouwjurken met een moderne knipoog. Zoals een hoge split, een strak aansluitend model of een laag uitgesneden rug. Als je echt dat romantische bruidje wilt zijn, past de collecte van Stella York waarschijnlijk heel goed bij je. Die jurken zijn alles behalve simpel en het levert echt plaatjes van trouwfoto’s op! De jurken hebben mooie slepen, veel kant en prachtige details.

Vraag naar de mogelijkheden
Heb je een jurk gevonden die eruit ziet als je droomjurk, maar ontbreekt er toch iets aan? Vraag naar de mogelijkheden van de coupeuse. Vaak kunnen ze wel kleine details aanpassen, zodat de jurk helemaal perfect is voor jou! Die vraag is overigens helemaal niet gek, ze passen heel vaak bruidsjurken aan!

Vraag om een stukje stof
Vaak heeft de bruidsboetiek wel stukjes sample liggen in de kleur van je bruidsjurk. Vraag of je een stukje mag hebben. Je toekomstige man kan dit meenemen als hij een pak gaat uitzoeken, zodat de kleuren een beetje overeen komen. Stel dat jij een crèmekleurige jurk hebt gekozen dan is het niet zo mooi als hij een spierwitte stropdas om heeft op jullie trouwdag. Ga op zoek naar trouwschoenen en zorg ervoor dat je die hebt gevonden voor het moment dat de jurk af wordt gespeld op jouw lengte. Het maakt namelijk wel verschil of je hoge hakken of platte sneakers onder je jurk draagt.

Ik hoop dat de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk iets gemakkelijker wordt door deze tips. Mocht het zo ver zijn: veel succes en natuurlijk ook veel plezier!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Sandra

    Het lijkt mij zo lastig om een bruidsjurk uit te zoeken. Soms zit ik wel eens voor de grap een beetje op Instagram te zoeken, maar volgens mij moet je het gewoon aan zien bij jezelf. Ik ben zelf wel iemand die er geen bakken geld aan zou uitgeven en het een beetje anders dan ‘normaal’ wilt. Ach, eerst nog gevraagd worden, haha!

    16/07/2017 at 11:01
  • Laat een reactie achter