Follow:
Baby

Baby’s eerste speelgoed: schakelbare ringen

Toen Veerle nog maar net was geboren, had ik geen idee met welk speelgoed zij al snel kon spelen. Ik had verwacht dat baby’s niet zoveel met speelgoed kunnen, maar dat bleek niet zo te zijn! Het allereerste speelgoed waar Veerle mee speelde waren schakelbare ringen. Het ziet eruit alsof je er niets aan hebt, maar je kunt er juist zoveel mee! Echt een tip voor alle mama’s (to be) met kleine baby’s! En ik vertel waar je ze nu heel goedkoop kunt halen!

Op Koningsdag kwamen wij heel toevallig deze Playgro schakelbare ringen tegen bij Kruidvat voor slechts €2,-. Door de leuke zebraring die erbij zit, kun je de ringen heel gemakkelijk aan de box hangen. Veerle was toen 2,5 maanden oud en als ik de ringen op haar legde, pakte ze het al vast. Door de felle kleuren kon ze het goed zien. De ringen zijn heel dun en daardoor kon ze het goed vastpakken. Ze is nu bijna 5 maand oud en ik heb ze nog vaak aan de box hangen. Ze pakt de ringen echt heel vaak vast en ze zwaait de ‘ketting’ dan heen en weer, zo te zien vindt ze dit echt super leuk speelgoed.

Je kunt de ringen ook gebruiken om iets (zoals een knuffel) aan de kinderwagen te hangen, zodat je baby er naar kan kijken of het vast kan pakken. Je kunt ook ander speelgoed (zoals een boekje of een rammelaar) met deze ringen aan de maxi-cosi vastmaken. Op die manier is het binnen het handbereik van je baby en wordt de kans op verliezen kleiner.

Nu Veerle wat ouder is, kan ze ook het hele setje als soort van rammelaar gebruiken. Ze schudt het door elkaar en dan hoor je een subtiel geluid. De ringen zien er verschillend uit: de ene heeft bolletjes, de andere streepjes. Deze patronen kan je baby voelen als het wat ouder is. Veerle stopt nu alles in de mond en dus ook deze ringen.

Vorige week zag ik ze bij Kruidvat weer liggen, alleen dit keer met 50% korting. Een setje kost nu dus maar €1,-! Ik heb er nog een setje bij gekocht, zodat ik ze aan elkaar vast kan maken. Ik kan hiermee nu de ‘ketting’ over de box spannen. Daar hang ik dan verschillende speeltjes aan, zodat het een soort van babygym is. Dan kan ze met verschillende dingen spelen en zelf op ontdekkingstocht gaan.

Ik vind de schakelbare ringen echt geweldig speelgoed en het is 1 van de eerste dingen waar een kleine baby mee kan spelen. Verschillende merken en winkels verkopen deze wel, maar kijk zeker even bij Kruidvat voor deze leuke en super goedkope variant! Tipje van mij!

Share:
Previous Post Next Post

Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tineke

    Die ringen vond Fedde ook het leukste speelgoed toen hij nog heel klein was! Nu ramt hij het liefst met potten of pannen en vind hij My Little People heel erg leuk.
    Liefs

    15/07/2017 at 07:42
  • Laat een reactie achter